Πόρου Άμπελος

Οίνος

Επιλεγμένοι αμπελώνες από τις περιοχές του Τυρνάβου, της Ζίτσας αλλά και των Αγράφων, μας δίνουν τους καρπούς τους, και σε «συνεργασία» με το ρετσίνι από το πευκοδάσος του νησιού μας, δημιουργούν ένα υπέροχο και εκρηκτικό αποτέλεσμα, το οποίο φτάνει στο ποτήρι σας, μεταφέροντας μαζί του το μεράκι μας, την αγάπη και τον ζήλο μας για αυτό που κάνουμε, αλλά και την παράδοση του τόπου μας.

Το τελικό αποτέλεσμα δικαιώνει την προσπάθεια μας, αφού παρουσιάζουμε στο κοινό, έξι –τρόπον τινά- μοναδικά κρασιά.

Στην κάβα μας γίνονται σεμινάρια οινογευσίας όλων των ετικετών μας -διάρκειας μιας ώρας- ανά τακτά χρονικά διαστήματα, όμως μπορούν να γίνουν και σε γκρουπ, αλλά και σε μεμονωμένα άτομα κατόπιν συνεννοήσεως.
Διαβάστε περισσότερα στην ενότητα μας: Οινογευσία

Πόρου Άμπελος - Κουκουνάρι

Ο λευκός οίνος «Κουκουνάρι» είναι μια ρετσίνα (ονομασία κατά παράδοση) με φίνα γεύση και άρωμα.

Η προσεκτική μίξη από τις εκλεκτές λευκές ποικιλίες Σαββατιανό και Μοσχάτο, αναδεικνύουν με μοναδικό τρόπο τα καλύτερα χαρακτηριστικά των επιμέρους ποικιλιών, ενώ η (γνωστή από τα αρχαία χρόνια) μέθοδος προσθήκης ρητίνης πεύκου στην διάρκεια της ζύμωσης, κάνει το συγκεκριμένο κρασί ξεχωριστό.

Με εντυπωσιακό χρυσοκίτρινο χρώμα, φρουτώδη διάθεση και πλούσια αρώματα τριαντάφυλλου και κίτρινων φρούτων, προσφέρει με το παραπάνω ότι υπόσχεται.

Το αποτέλεσμα είναι στόμα μεστό και ευχάριστη επίγευση. Συνδυάζεται τόσο με λευκά κρέατα, όσο και με ψαρικά, καθώς και με τηγανιτά.

Απολαύστε αυτό το θαυμάσιο δείγμα παραδοσιακού οίνου, ιδανικά σε θερμοκρασία 9-10 ℃

* Ονομασία

«Κουκουνάρι» : ο καρπός του πεύκου, ένα δένδρο το οποίο κυριαρχεί στον Πόρο, και ήταν η έμπνευση μας για αυτή την προσπάθεια.

Μαθαίνοντας την ιστορία του τόπου μας, χρησιμοποιώντας ρετσίνι που συλλέγεται με τον παραδοσιακό τρόπο, και με πολύ μεράκι, στοχεύσαμε στην δημιουργία της καλύτερης ρετσίνας στην Ελλάδα.

Πόρου Άμπελος - Κοκκινάρι

Ο κόκκινος οίνος «Κοκκινάρι» είναι μια ιδέα μας που με πολύ χαρά την παρουσιάζουμε. Η μοναδική κόκκινη ρετσίνα (ονομασία κατά παράδοση).

Ιδιαίτερη μίξη από τις ποικιλίες Ροδίτης, Ντεμπίνα και Βλάχικο, καθώς και προσθήκη ρητίνης πεύκου –για σύντομο χρονικό διάστημα- στην διάρκεια της ζύμωσης, μας αποζημιώνουν με ένα εξαιρετικό κρασί.

Με φινετσάτα αρώματα λευκών και κόκκινων φρούτων, και ισορροπημένη οξύτητα, καθώς και πολύ ελαφριά επίγευση ρετσίνας, είναι ένα κρασί που καταπλήσσει.

Συνδυάζεται υπέροχα με πιάτα θαλασσινών, αλλά και αλλαντικών. Απολαύστε αυτό το θαυμάσιο δείγμα παραδοσιακού οίνου, ιδανικά σε θερμοκρασία 9-10 ℃

* Ονομασία

«Κοκκινάρι» : συνδυασμός των λέξεων ¨κόκκινο¨ και ¨κουκουνάρι¨, έτσι ώστε και στο όνομα να υποδηλώνεται η ταυτότητα και η μοναδικότητα του κρασιού, η κόκκινη ρετσίνα. Το όνομα που χρησιμοποιούνταν παλιά για τις κόκκινες ρετσίνες είναι το ¨κοκκινέλι¨.

Πόρου Άμπελος - Pino Blue

Ο μπλε οίνος «Pino Blue» δημιουργήθηκε από μια έμπνευση. Να πάρουμε την εκλεπτυσμένη ρετσίνα μας και να της δώσουμε χρώμα. Με βάση το ¨Κουκουνάρι¨ μας, και προσθήκη χυμού από μπλε μούρα (blueberries), λανσάραμε αυτή την νέα πρόταση.

Το αποτέλεσμα φαντασμαγορικό, ένα κρασί που εξιτάρει τις αισθήσεις, και γίνεται ¨must¨. Χρώμα καλοκαιρινό, γεύση δροσερή, αρώματα κίτρινων φρούτων, που συνυπάρχουν αρμονικά με τα blueberries.

Μπορεί να σταθεί μόνο του σαν απεριτίφ, αλλά και να συνδυαστεί με φαγητό.
Δοκιμάστε το ιδανικά σε θερμοκρασία 9-10 ℃

* Ονομασία

«Pino Blue» : λέξη ιταλική το ¨pino¨, είναι το πεύκο, από το οποίο παίρνουμε την πρώτη ύλη για την ρετσίνα. Το ¨blue¨παραπέμπει ευθέως στο χρώμα του κρασιού. Ακουστικά δημιουργείται και ένα λογοπαίγνιο, αφού το ¨pino¨ στα ελληνικά λαμβάνεται ως ¨πίνω¨….. Πίνω Blue λοιπόν.!!

Πόρου Άμπελος - Καστέλι

Ο λευκός ημίξηρος οίνος «Καστέλι» αποτελεί ένα εξαίσιο δείγμα της οινοποιητικής μεθόδου ¨blanc de noir¨, κατά την οποία από κόκκινα σταφύλια παράγεται λευκός οίνος.

Η ιδιαίτερη ποικιλία Ξινόμαυρο, από επιλεγμένους αμπελώνες της Νάουσας, δίνει τους χυμούς της και το αποτέλεσμα είναι ένα υπέροχο λευκό κρασί, με έντονη φυτικότητα και γεύσεις από ντομάτα, ελιά και εσπεριδοειδή.

Συνδυάζεται εξαιρετικά με λευκά κρέατα, πίτες, αλλά και με διάφορα θαλασσινά (π.χ. μύδια αχνιστά)
Δοκιμάστε το ιδανικά σε θερμοκρασία 9-10 ℃

* Ονομασία

«Καστέλι» : ο πρώτος οικισμός-φρούριο του Πόρου στα νεώτερα χρόνια, με ιστορία που ξεκινάει στα 1430-1460 μ.Χ. Για έξι αιώνες αποτελεί το κέντρο του νησιού, μια εμβληματική τοποθεσία, που έγινε σήμα κατατεθέν του Πόρου το 1927, χρονιά που κατασκευάστηκε το περίφημο «Ρολοϊ».

Πόρου Άμπελος - Γερολιμάνι

Ο ερυθρός οίνος «Γερολιμάνι» είναι ένα μοναδικό και ιδιαίτερο κρασί, προερχόμενο από την ποικιλία Ξινόμαυρο, από επιλεγμένους αμπελώνες της Νάουσας.

Ακολουθούμε την μέθοδο της ¨μοντέρνας εκδοχής¨ οινοποίησης, που δίνει στο κόκκινο κρασί πιο βαθύ χρώμα και πιο συμπυκνωμένα αρώματα αλλά με λιγότερο επιθετικές τανίνες.

Το αποτέλεσμα είναι ένα κρασί με έντομα αρώματα κόκκινων και μαύρων φρούτων, γλυκόριζας και μπαχαρικών.

Συνδυάζεται εξαιρετικά με κόκκινα κρέατα, αλλά και με μαγειρευτά λαδερά φαγητά
Δοκιμάστε το ιδανικά σε θερμοκρασία 16-18 ℃

* Ονομασία

«Γερολιμάνι» : ένας απάνεμος ερημικός κόλπος στα Δυτικά του νησιού, κρυμμένο μυστικό από του πολλούς, χαρίζει την απέριττη ομορφιά του σε αυτούς που επίμονα θα ψάξουν να τον βρουν.

Πόρου Άμπελος - Δασκαλιό

Ο ροζέ ημίξηρος οίνος «Δασκαλιό» είναι ένα κρασί με γεύση και άρωμα που παραπέμπουν σε άλλες ρομαντικές εποχές. Η υπέροχη ποικιλία Μεσενικόλα δίνει ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα, που ικανοποιεί και τον πιο απαιτητικό φίλο του οίνου.

Χρώμα λαμπερό, φέρνει στο μυαλό πέταλα τριαντάφυλλου, ενώ οι ευωδίες του είναι νοσταλγικές –σχεδόν μεθυστικές-.

Συνδυάζεται μοναδικά με μαλακά κίτρινα τυριά, με πιάτα ζυμαρικών, αλλά και κρέατα με γλυκόξινες σάλτσες.
Δοκιμάστε το ιδανικά σε θερμοκρασία 10-12 ℃

* Ονομασία

«Δασκαλιό» : νησάκι σε σχήμα καρδιάς στο λιμάνι του Πόρου, απέναντι από τον ¨Ρώσσικο Ναύσταθμο¨. Ονομάστηκε έτσι από μια μοναχή που εγκατέστησε εκεί αργαλιούς, και μάθαινε την τέχνη της υφαντικής στις κοπέλες του νησιού.