Η Εταιρεία μας

Η εταιρεία μας ξεκίνησε με ένα όραμα. Την αναβίωση, την ποιοτική αναβάθμιση και εν τέλει την καθιέρωση ενός brand name, τόσο ξεχωριστού και τόσο «Ελληνικού», όσο είναι η Ρετσίνα.

Ένα κρασί παρεξηγημένο, ένα όνομα σχεδόν παραμελημένο, που αξίζει όμως την προσοχή μας και την φροντίδα μας, για να λάβει επιτέλους την θέση που της αξίζει στον οινολογικό χάρτη.

Παράλληλα, προχωρήσαμε και στην υλοποίηση ενός πρωτότυπου concept, την παραγωγή της -μοναδικής στην Ελλάδα- «Κόκκινης Ρετσίνας». Μια ιδέα που στοχεύει να δημιουργήσει ένα νέο φανατικό κοινό για ένα κρασί πραγματικά μοναδικό.

Ο τρόπος παραγωγής μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με το νησί μας, τον Πόρο, τόπο με μεγάλη παράδοση στην παραγωγή Ρετσίνας. Χρησιμοποιώντας ρετσίνι συλλεγμένο από το πευκοδάσος του νησιού και χρησιμοποιώντας τη μέθοδο της λευκής οινοποίησης, κατά την οποία σε σταθερή θερμοκρασία επιλέγεται ο αφρός του μούστου, και προστεθεί η ρητίνη κατά τη διάρκεια της ζύμωσης, παράγεται η Ρετσίνα μας.

Η παραγωγή Ρετσίνας αποτελεί παράδοση τόσο για τον τόπο μας, όσο και για την υπόλοιπη Ελλάδα, μιας και από αρχαιοτάτων χρόνων ήταν συνήθης η πρακτική της προσθήκης ρητίνης στο κρασί, η οποία χρησίμευε όχι μόνο στον αρωματικό ευωδιαστό του κρασιού αλλά και στη συντήρησή του (μέσω του σφραγίσματος των αμφορέων).

Άλλωστε, είναι αυτή, η ίδια η ιστορία και η διαδρομή της Ρετσίνας μέσα στους αιώνες, που μας έδωσε το έναυσμα και την ώθηση να τολμήσουμε αυτό το εγχείρημα, την προσπάθεια μας για την δημιουργία αυτής που εμείς αποκαλούμε «Κορυφαία Ρετσίνα στην Ελλάδα».

Επιπροσθέτως η εταιρεία μας, βασισμένη στην μακρόχρονη ιστορία του τόπου μας στην παραγωγή ποιοτικού λεμονιού από το πασίγνωστο «Λεμονοδάσος Πόρου», προχώρησε και στην παραγωγή μιας σειράς προϊόντων με βασικό συστατικό το χυμό λεμονιού. Στόχος μας σε αυτό το εγχείρημα, να μεταφέρουμε την γεύση, το άρωμα αλλά και την αύρα του τόπου μας σε όλη την Ελλάδα, και γιατί όχι και εκτός Ελλάδας.